De uitslag van de vossenjacht van vandaag staat op www.zoekdevos.nl

Op www.haagsevossenjacht.nl staat weer een verslag met foto's.

Een verslag van René Kropman

'Peilpijlen'

Reeds in eerdere seizoenen was ik nooit een ster in het vinden van de pijlen bij de vossenjacht. Ik miste er nog wel eens eentje. Dat kwam me dan weer op de nodige extra kilometers te staan. Waarschijnlijk ben ik daarom zo'n sterke renner geworden...

Ook dit jaar had ik geen hoge verwachtingen van mijn pijlpeil. Bij de vossen jacht die Cees vd Prooij onlangs uitzette raakte ik na een kilometer het pijlspoor al kwijt. Na een tijdje rondrijden vond ik bij De Bonte Haas weer een pijl. Maar ook hier raakte ik na 1 km het spoor weer bijster. Doelloos doolde ik door het Westland. Aaah, zielag!

Vandaag ging het hier en daar ook mis, maar door wat rekenen en gokken, vond ik het spoor telkens weer terug. Op een bepaald punt reden de wielrenners van de S-pijl samen op met de Z-pijl. Bij het passeren van (mij onbekende) stempelaars bij een muurtje bovenop een geluidswal richting Sweet Lake City riep ik maar: "geef mij maar een stempeltje". Een stempeltje van een andere club geeft in ieder geval geen puntenaftrek (dat is toch zo dames?). Hierna ging het even lekker, maar bij de skibaan van Zoetermeer ging ik weer de mist in. Ik kreeg opnieuw de geweldige mogelijkheid om enkele kilometers extra te rijden om weer een wat sterkere renner te worden. Hiervoor mijn dank.

Uiteindelijk raakte ik in de buurt van het Haagse Bos opnieuw de weg kwijt (Ja ja, ik ben de weg al heel lang kwijt. Leuk!). Volledig uitgepierd kon ik nog achter Carel Voges, John Grundeken, Ab en Ron Mol aanfietsen. Geen pijl meer te zien. Alleen maar kilometers (waarvoor opnieuw mijn grote dank!). Toen de groep in de buurt van de Vogelwijk kwam, reed ik "op gevoel" en zonder pijlen direct naar huis. helemaal OP! Met de auto heb ik mijn stempelkaartje naar het clubhuis gebracht (Nee, nee dames! Geen aftrek!).

Pijlsnel weer naar huis voor een warme douche en calorieën! Mijn wielerpeil heb ik vandaag weer wat verhoogd.

René Kropman