Den Haag heeft een rijk wielerverleden, maar telt sinds een fusie van de drie Haagse Wielerverenigingen RRC Sparta, SR&TC De Kampioen en Hollandia in 1987 nog maar een vereniging; Haagse Sport Kombinatie Trias. HSK Trias is een vereniging die zich richt op de wielersport in de breedte. We bieden onderdak aan wedstrijdrenners, maar ook aan de fietsende jeugd, recreatieve fietsers en mountainbikers. HSK Trias is aangesloten bij de KNWU en de NTFU.

HSK Trias heeft een uitdagend 1,5 km lang afgesloten en volledig geasfalteerd parcours naast de Haagse Uithof en een eigen clubgebouw. Het clubgebouw ligt aan het parcours naast de schaatsbaan van ‘de Uithof’. Op het parcours kunnen meerdere rondes worden gereden; een lange ronde (1500 m), een korte ronde (1050 m) en een korte ronde voor de jeugd (700 m). Op ons parcours is het dragen van een helm verplicht.

In het wielerseizoen van april tot en met september organiseert Trias op het parcours iedere donderdagavond de zomeravondcompetitie, op dindag- en donderdagavond trainingen voor jeugd- en toerleden, en diverse clinics. Vanaf oktober zijn de parcourstrainingen op dinsdagavond,

Op zondagochtend is ons clubgebouw uitvalsbasis van de toerders. Het wegseizoen wordt afgesloten op de laatste zaterdag van augustus met onze Clubkampioenschappen en de altijd gezellige familiedag met BBQ. Na afloop van het wegseizoen, worden er in de wintermaanden elke zondagochtend ‘vossenjachten’ gereden; puzzeltochten op een door vrijwilligers uitgezette route in de regio Den Haag. Verder kun je de wintermaanden ‘overleven’ door op dinsdag- en donderdagavond spinninglessen te volgen in ons clubgebouw. Daarnaast is Trias sinds 2015 een perfecte uitvalsbasis voor het 4 km lange mountainbikeparcours. Dit MTB parcours is, ook buiten onze openingstijden, vrij toegankelijk.