Toercategorieën

 

Categorie A

Snelheid: 30 - 32 km/u
Afstand: 90 - 100+ km
Bijzonderheden:  Indien mogelijk worden tijdens het rijden sprintjes getrokken. Afstanden langer dan 90 km worden vooraf via de  WhatsApp groep, Facebook en/of website bekend gemaakt
 

Categorie B

Snelheid: 27 - 28 km/u
Afstand: 75 - 90 km
Bijzonderheden:  Indien mogelijk worden tijdens het rijden sprintjes getrokken. Afstanden langer dan 90 km worden vooraf via de  WhatsApp groep, Facebook en/of website bekend gemaakt
 

Categorie C

Snelheid: 22 - 25 km/u
Afstand: 50 - 60 km

 

Wanneer?

Zondagochtend om 9:00 uur

 

Wegkapitein

Elke groep heeft een leider (wegkapitein). De wegkapitein bepaalt de route en draagt zorg voor het bijeen houden van de groep. Iedereen is vrij om een routevoorstel aan te dragen. Alle Trias wegkapiteins hebben de cursus 'Wegkapitein' van de NTFU gevolgd.

 

Strava

Vanaf het seizoen 2018 maken we gebruik van Strava om routes vast te stellen. Je kan op de toer Strava zien welk rondje de komende zondag wordt gereden. Je kan daar ook aangeven of je meegaat. Dit laatste is niet verplicht maar wel aan te bevelen. Je kan de toer groep Strava hier vinden.

 

Gedragsregels toergroepen

  1. Toeren is geen wedstrijd, dus ‘samen uit, samen thuis’.
  2. Beperk binnen de bebouwde kom de snelheid.
  3. Het dragen van een fietshelm is VERPLICHT!
  4. De gehele groep houdt zich aan de verkeersregels.
  5. Voorrijders bepalen het tempo (op aangeven van de wegkapitein).
  6. Bij lekke band of ander ongemak stopt de hele groep en wacht tot er weer gereden kan worden.
  7. Het is niet toegestaan om gebruik te maken van opzetstuurtjes


Vrijheid blijheid

De samenstelling van de groepen is afhankelijk van de opkomst op de dag zelf. Zijn er weinig toerders aanwezig, dan kan het zijn dat de categorieën worden samengevoegd en er een gezamenlijke rit wordt gereden. Uiteraard spreken we dan in onderling overleg het te rijden tempo af.

Aan- of afmelden voor een rit is niet nodig. Kom als je zin hebt, maar houd wel rekening met de vastgestelde vertrektijden. Twijfel je of een rit vanwege de weersomstandigheden doorgaat, raadpleeg de website of een van onze social mediakanalen. Je kunt je ook aanmelden voor de Trias WhatsApp Groep op nummer +31 6 53751172.

 

Vragen?

Mail naar Rob Goed, Begeleider Toerders en Dames.

Henri_Santing-23759599.jpg

Parcourstraining

Wil je je bochtentechniek verbeteren, of gewoon lekker trainen op een geasfalteerd en autovrij parcours, dan ben je als toerder welkom op onze wielerbaan aan de Uithof op dinsdagavond vanaf 19:30 uur In de maand april aangepaste tijd: 19:00 uur. Er zijn altijd trainers en ervaren fietsers aanwezig die je kunnen helpen bij het verbeteren van je techniek.

 

Georganiseerde tochten

Naast onze eigen toerritten rijden we regelmatig door andere verenigingen georganiseerde tochten. Interessante tochten vermelden we in de agenda en op Facebook. Meestal wordt vooraf geïnventariseerd wie er mee gaan en wordt onderling gezamenlijk vervoer naar en van de betreffende tocht afgesproken.

 

Het is eind september en het toerseizoen is voorbij. Wat nu?!

Geen paniek. Aan het eind van het toerseizoen hoef je niet op de bank te zitten. Van oktober t/m februari is er nog genoeg te beleven. Op zondagochtend rijden we de Vossenjacht. Het MTB parcours in De Uithof is altijd toegankelijk en ook op het strand kun je met een strandfiets of mountainbike heerlijk fietsen. Verder zijn er in de wintermaanden voor de echte liefhebber veldritten en ATB-tochten te rijden. Raadpleeg hiervoor de Toertochtenkalender van de NTFU.