Wat is een vossenjacht?

Een vossenjacht is een spel op de fiets en is bedoeld als ‘wintertraining’. Het spelelement staat hierbij voorop. Op zondagmorgen, in alle vroegte, gaat de sluwe Vos (bij voorkeur twee ‘uitzetters’) op pad om door middel van krijtpijlen een route uit te zetten, waarbij hij zijn ‘jagers’ te slim probeert af te zijn. De pijlen worden rechts van de weg gezet. Onderweg kunnen er obstakels worden ingebouwd zoals trappen, keuzepijlen en stukken off road.

Een vos is een listig dier, zo ook de vos bij Trias. Onderweg zal hij je proberen op een verkeerd spoor te zetten. Door goed de pijlen te volgen blijf je echter altijd op het goede spoor. Op strategische punten zet de Vos een controlepost neer. Omdat de Vos er bij gebaat is zijn jagers te misleiden (deze krijgen bij een gemiste controle puntenaftrek) is het zaak om tijdens de jacht goed op te blijven letten. De Vos probeert je immers in de val te lokken.

Deelname

Ook de vossenjacht wordt verreden in een A-, B-, C- en D(ames)-categorie. Bij aanvang van het vossenjachtseizoen bepaalt de Technische Commissie in welke categorie je start. Voor Trias-leden is deelname gratis. Niet-leden betalen € 2,00 per vossenjacht.

Uitzetten?

Zonder uitzetters is er geen vossenjacht. Iedere deelnemer mag twee keer per seizoen een vossenjacht uitzetten. Aanmelden kan op http://zoekdevos.nl/

Meer weten?

Op www.zoekdevos.nl kun je alles lezen over de vossenjachtcompetitie, het reglement, de data, eventuele afgelastingen, de uitslagen en het klassement.