De kantine was weer gevuld met enthousiaste vissers om de strijd met elkaar aan te gaan in Villawijk Vroondaal. Na een bakkie koffie en het aftasten van de tegenstander gingen de dappere strijders gezamelijk naar het water waar het allemaal moest gebeuren. Na een kleine omweg van een kilometer of 10, de gemeente Den Haag vond het namelijk nodig om uitgerekend deze dag de lozerlaan te gaan herasfalteren, kwamen ze aan bij het water.

Bij aankomst in Vroondaal lag het wedstrijdwater er als een biljartlaken bij. Zo strak heb ik maar zelden meegemaakt. De vissen hadden duidelijk trek in een made / worm / mais / of wat men ook maar bij zich had. Ze sprongen al rond in het water om te kijken waar we bleven.

Om kwart over negen, een kwartier later dan gepland, ging de eerste hengel beaast met een flinke voerkorf het water in en de wedstrijd was begonnen. Onder de deelnemers was er ook een jonge dame aanwezig die al vrij snel beet kreeg maar helaas menig maal mis sloeg. Later zou zij het spelletje door krijgen en een aantal vissen vangen.

De winnaar van vorig jaar was ook aanwezig en gokte net als vorig jaar op de hoeveelheid kleine vis die in Vroondaal rond zwemt. Links van hem zat een geduchte concurent die al 11 jaar aast op de Willem van Rijswijk Bokaal. Aan de andere kant een gevaarlijke outsider die in tegenstelling tot de andere deelnemers met een feeder zat en gokte op de vele aanwezige grote vissen. Iets wat hem behalve een hoop kleintjes toch ook een aantal exemplaren van 20+ cm opleverde.

Daarnaast zat een van de belangrijkste mannen van de dag, J de manm van de koffie gevulde koeken en rollen drop. Hij had net als de rest van de aanwezigen zijn handen vol aan de schijn aanbeten en snelle wegtrekkers. En als laatste iemand die heel Den Haag en omstreken is afgereden voor maden maar die om dit tijdstip niet kon vinden, hij heeft zover wij weten gevist met brood en alles wat maar voor handen was.

De dag verliep zoals verwacht. Er is heel veel vis gevangen door alle deelnemers. Iets waar iedere organisatie toch altijd op hoopt dat iedereen vangt. Je staat natuurlijk niet voor niets voor dag en dauw op om aan een wedstrijd mee te doen toch?

Om 12 uur werd er door de scheidsrechter, jullie kennen hem vast wel de broer van meneer van Heumen, gefloten als zijnde teken dat de wedstrijd was afgelopen. Na alles opgeruimd te hebben en weer ingepakt in de auto reden we terug naar de kantine om onder het genot van een broodje Bal / Worst de uitslag bekend te maken.

De uitslag mag verrassend genoemd worden, maar zeker niet onterecht want je moet ze wel vangen.

Na 11 jaar ploeteren / mokken / schelden op zijn spullen / het weer de schuld geven of wat dan ook heeft MItchel Mulder de Willem van Rijswijk bokaal in de wacht gesleept.

1e  Mitchel Mulder         621 cm

2e Richard Mulder         484 cm

3e Leo Jungschlager     215 cm

4e Hans Jungschlager   180 cm

5e Robin Jungschlager    75 cm

6e William van Rijswijk    27 cm

 

Grootste Vis 28 cm Leo Jungschlager