- Foto's
- Uitslagen en stand
- Kaartje van de vossenjacht

[b]"Vossenjacht door de ogen van Edwin"[/b]

Vorige week was de 'sneaky' vossenjacht van Harry en Ditta. Leuk dat paardenpad in Meyendell! ;-)
Dit weekend zijn Arie en Erik de Niet met krijtjes de weg op gegaan. Het is een flinke jacht geworden. Zwaar, maar ook leuke nieuwe plekjes. We begonnen met draaien en keren tussen hekjes door.

De wind was behoorlijk van de partij, wat het al gelijk zwaar maakte. Vooral langs 'het kanaal' hadden we hier last van. Het was dus hard werken en dat op een vrije zondag. Even later gingen we met een uitgedunde groep een paar 'colletjes' in het Elsenburgerbos over. Natuurlijk op het buitenblad, maar wel met de souplesse van Lance.

Na het Elsenburgerbos kwamen we weer bij een kanaal (De Vliet) en ging het een lang stuk rechtdoor. Erik en Arie kennende was het tot dan pas kinderspel. Dat dat klopte bleek toen we bij TV West aankwamen. Daar ligt een grasstrook van twee kilometer, waar we helemaal overheen werden gestuurd. Op dat moment reed ik alleen nog met Hans Quaadgras. En wie stond er bij 'de ingang' van de strook te gniffelen? Arie!
Met de gisteren gelegde bandjes reed ik hier probleemloos overheen en aan het eind stond Cees de Roode met een stempel. Mooie beloning voor deze klus.

De pijlen stonden hierna naar rechts. Toch niet naar de grasstrook met aan het eind de heuvel naar Ypenburg he? Ja toch wel. Terugschakelen en naar boven rijden. Dat ging een paar meter goed en toen werd het te steil. Dan maar afstappen en lopen. Hans deed hetzelfde. Hans rijdt benedenlangs en ik bovenlangs om een eventuele controle niet te missen. Ik keek naar mijn achterderailleur en zag dat de derailleurwieltjes aandig door het gras hebben gemaaid. Dat wordt vanavond weer boenen.
Gelukkig kwam hierna weer een wat makkelijker stukje om bij te komen, de Brasserskade. Na de sportvelden gingen we rechtsaf weer een grasstrook op.
Daar kwamen we Kees van Prooijen, Hans Bal en Quinten Martin tegen die verkeerd waren gereden. Ze sloten aan en we reden samen naar de volgende controle. De familie De Niet stond aan het einde van de strook met een stempel en camera.

Via een stukje polder kwamen we in een bos bij Delfgauw. We reden over een pijl die de andere kant op wees, met een C eronder. Iedereen reed door alsof er niks aan de hand was (is toch geen Trias pijl), maar Hans Bal werd toch een beetje zenuwachtig. Wat was dat voor pijl, wat was dat voor pijl? Geen een van Trias, dus we reden door. Hans Bal kreeg er steeds meer zin in. Alsof bij een stier een rode lap werd voorgehouden. KamiKees reed met zijn racebanden ala Sven Nijs door het bos. Ik dacht die banden houden het nooit, maar gelukkig voor Kees overleefden ze deze marteling. Ineens stond Arie daar, met de laatste stempel van de dag.

Via Delft reden we naar 't Haantje en de Bonte Haas. Op het viaduct na de Bonte Haas wees een pijl naar links, het gras op. Kees ging naar beneden en linksaf en ik ging met Hans Bal naar beneden en rechtsaf. En Hans Quaadgras, waar was hij ineens? Doorgereden over de weg! Een gok zei hij, maar wel een goede. We vonden geen vervolgpijlen en gingen dus ook maar de weg op. Het laatste stuk naar de Uithof reden we met z'n drieeen. Hans was gevlogen. Na Wateringen kwamen we al in de buurt van de vos. Opletten dus! We reden De Uithof in en werden linksaf gestuurd, om een sloot heen. Ineens viel ons een groep Trias renners op aan de andere kant van de sloot. Ik zei nog, opletten! Snel omdraaien en zo snel mogelijk naar de vos rijden. Hans was hierbij de beste. Kees en ik volgden op enkele centimeters.

Uitslag van vandaag. 1e Hans Quaadgras, 2e Hans Bal, 3e Kees van Prooijen.

Tot volgende week allemaal!!