De amateurs reden gisteren in Brakel de Omloop van het Munnikenland en vandaag de zondagmorgencompetitie bij Ahoy.

De dames en heren van de toerafdeling hebben op een mooie zondag een rit door de duinen gereden. Ook Mike heeft een stukje meegeren. Na een paar maanden nauwelijks te hebben gefietst door een hernia, gaat het nu weer een stukje beter.

Hieronder een verslag van Ap van Duin.

Als ik naar Trias ga ben ik er altijd lekker op tijd. Ik rijd een stukje om zodat de benen een beetje gewend zijn, ze slapen anders nog. Dan ben ik rond 09:30 uur bij Trias en Hans die de kantine runt is dan de enige aanwezige. Meestal zit ik lang en breed aan de koffie voordat de anderen komen. Het is niet meer zoals vroeger, ik ben niet meer de eerste die Hans groet, ik zit niet meer aan het eerste bakkie. "Andere tijden TRIAS"  Maar zo erg is het niet, er is animo en het is gezellig. Het wordt nog dringen voor een bakkie koffie. Hans heeft het er druk mee. Rond de twintig toerders stonden er deze keer aan de start en dat is een mooie groep.
 
De snelle jongens gaan via de duinen de bollenroute doen, de mindere goden ook door de duinen naar Langevelderslag en pikken dus ook wel een bolletje mee. De rappe mannen zien we al gauw niet meer en met acht man gaat het richting katwijk. Daar splitst de groep nogmaals, drie een korter rondje en met z'n vijven de duinen door naar Noordwijk en dan verder naar Langevelderslag. Iets ervoor is een uitspanning waar we de koffiestop doen. Het terras is omgeven met glas en we zitten er zeer confortabel. 
 
Dan door naar Langevelderslag, en naar de Leidsche vaart. Het is hier oppassen want er is een loopwedstrijd georganiseerd. We haken aan bij een grote groep toerders uit de Rijnmond. Dat gaat lekker maar het heeft ook nadelen. Dennis en ik zien geen Triasrenners meer, die zijn vast ergens afgeslagen. We rijden samen door en gaan ieder ons weg in de buurt van Voorschoten. Nog even langs de kantine en dan naar huis. 't Was weer een prima ritje.
Ap