Op de Haagse Hogeschool worden op dit moment racepedalen ontwikkeld. Om de pedalen te testen worden wielrenners gezocht.

"
Ik ben een 4e-jaars student van de opleiding Bewegingstechnologie (Haagse Hogeschool). En ben nu bezig met mijn afstudeerproject. 

Mijn afstudeerproject gaat over de 3ax fietspedalen. Dit zijn speciale wielren pedalen met een extra beweging (in- en eversie). Voor meer informatie van de racepedalen verwijs ik u naar de site van de ontwerpers zelf: http://3ax-cycling.com/

 

Mijn vraag aan u was of u misschien wielrenners kent die als proefpersonen willen werken voor mijn onderzoek.

Wat moeten zij doen:
Ze moeten 2 keer langs de hogeschool komen om te gaan testen. Bij deze test zal ik een submaximaaltest gaan houden en met camera's hun bewegingen registreren. Dit doen ze twee keer. De eerste keer met normale wielrenpedalen, tweede keer met de 3ax wielrenpedalen.

Vervolgens krijgen zij van mij een set van 3ax pedalen mee naar huis. Ze kunnen dan twee weken lang trainen met deze pedalen. Hoelang ze ermee fietsen ligt aan hun eigen fietsschema, fietsen ze 2 keer per week, dan kunnen ze dat ook met de 3ax pedalen doen.

Als die twee weken dan voorbij zijn, komen ze weer terug op de hogeschool en gaan we precies dezelfde testjes doen. Nu hebben ze soort van "ervaring" met de 3ax pedalen. Dit levert leuke resultaten op.

 

Wanneer zijn de testdagen:

Ze kunnen kiezen op welke dag ze willen komen. 
 

Eerste ronde
dinsdag 16 april

woensdag 17 april
donderdag 18 april

En dan over twee weken, dan wordt het:
maandag 29 april
woensdag 1 mei
donderdag 2 mei

 

Tweede ronde

Maandag 29 april
Woensdag 1 mei
Donderdag 2 mei

En over twee weken:
Maandag 13 mei
Woensdag 15 mei
Donderdag 16 mei

 

Per ronde zoek ik eigenlijk acht wielrenners. Omdat ik maar een set van acht pedalen heb. Ze hoeven maar 2 dagen te selecteren. Niet dat ze alle testdagen moeten komen.

Per proefpersoon zal een uur uitgetrokken worden. Dus reken maar op dat ze een uur tot anderhalf uur aanwezig moeten zijn op de hogeschool. 

Ik hoop dat u leuke gemotiveerde wielrenners kent! Want het zou heel leuk zijn om aan een nieuw ontwikkeld pedaal mee te werken.

 

Met vriendelijke groet,

Farida Younis
"