Vrijdag avond togen Pim en Bram af naar Oude-Tonge voor een TMZ koers. De organisatie had een mooie snelle ronde van 1700 meter uitgezet. Drie bochten, een dijkje op, een stuk slecht liggende steentjes en een super snelle finish waren de ingrediënten voor een mooie avond koers.

De wedstrijd bestond uit twee categorieën, Amateurs 40- en Amateurs 40+. Deze rijden tegelijk op het parcours. De 40+ start dan een minuut na de 40-.

Direct vanaf het begin waren er diverse aanvallen waar beide mannen attent bij zaten. Na vijf ronden rijdt er een duo weg dat al snel 30 seconden op het peloton pakt. Na diverse pogingen weg te komen was het uiteindelijk het inhalen van de 40+ categorie wat ervoor zorgde dat de hele groep weer bij elkaar kwam.

Pim en Bram wisten dat dit het moment was om alert te zijn. Groepen dubbelen zorgt altijd voor onrust en onduidelijkheid. Zo ook in Oude-Tonge. Ontelbaar aanvallen van verschillende sterke mannen (en wijzelf) later was het uiteindelijk Pim die 150 meter pakte met zo'n 17 kilometer te gaan. Niemand reageerde en Bram vond het wel een mooi moment om er een koppeltijdrit uit te persen. Na een jump met een 40+ renner in het wiel ging de gashendel open en was het 17 kilometer lang kop over kop een jagend peloton voorblijven waar Jacob (trainert was er ook natuurlijk!) de boel afhield.

Dat Pim goede benen had, liet hij in ’s ochtends al weten. Ook nu weer een appje met de aankondiging van ‘wonderbenen’. En dat bleek, de brommer uit Rotterdam bleef maar gas geven! Ook Bram reed de stenen uit de straat en samen bouwden ze een mooie voorsprong op. Met het ingaan van de laatste ronde gaf Bram nog een keer alles. In het laatste rechte stuk was het Pim die de kop nam en met de winst binnensleepte. Bram werd tweede en Jacob uiteindelijk negende.

Na de podiumceremonie, de bloemen en de kussen van de rondemiss was het tijd voor een welverdiend patatje en een biertje!

image1.JPG