Michel Kreder heeft de tweede etappe van de 59e Circuit Cycliste Sarthe - Pays De La Loire op zijn naam geschreven. De Nederlander van
Garmin-Cervélo wist na een ochtendetappe van 100 kilometer van Saint Mas la Jaille naar Angers zijn eerste profzege te behalen door de massasprint naar zich toe te trekken.

Kevin Reza (Europcar), Arnoud Gerard (Française des Jeux), Cyril Bessy (SAUR Sojasun) en Mathieu Sprick (Skil Shimano) gingen er meteen na de start vandoor en kregen een maximale voorsprong van 2:50 min. Op vijf kilometer van de meet werd het viertal weer ingerekend waarna het peloton zich opmaakte voor een massaspurt.

Michel Kreder (Garmin-Cervélo) wist met een indrukwekkende sprint de zege naar zich toe te trekken door Daniele Bennati (Leopard Trek) en Anthony Ravard (Ag2r - La Mondiale) te verslaan. Bennati blijft leider in het algemeen klassement.

Woensdagmiddag wordt er in Angers nog een individuele tijdrit gereden van 6.8 kilometer. De 59e Circuit Cycliste Sarthe - Pays De La Loire duurt nog tot en met vrijdag.