Beste allen,

Hierbij de nieuwsbrief van december 2020. Een bijzonder jaar hebben we bijna achter de rugen het ziet er nog niet naar uit dat we van de ellende af zijn. Na de laatste ALV hebben we wel een nieuw bestuur en deze is inmiddels bij elkaar gekomen. Hierzijn al veel leuke zaken uitgekomen en die deel ik graag hieronder. Wel hebben we nog steeds twee vacatures. Sportaanbod senioren en adviseur sporttechnisch beleid. Voor beide worden de zaken wel besproken in het bestuur maar grote vernieuwen en stappen worden niet voortgezet door een voorzitter. Hiermee dreigt dus een gat te ontstaan voor die activiteiten. Voel jij je geroepen om deze groep voor te zitten, laat het dan weten via secretaris@hsktrias.nl!

Spinning

Vanaf dinsdag 5 januari zullen Carel en Jolanda het spinnen weer oppakken! Om 19.00 uur zal er gestart worden en ook hier gelden de Corona maatregelen. Twee groepjes van 4 mogen in de kantine spinnen. Deze worden geleid door 1 instructeur. Tussen alle deelnemers zal 1,5 meter continu gewaarborgd moeten worden. Tussen de twee groepen in zal een afscheiding staan. Vooraf moet je je aanmelden bij Jolanda, dit kan via WhatsApp: 06-39760936. Hopelijk tot 5 januari en dan kunnen de Corona kilo’s, ollieballen en appelflappen er weer afgetrapt worden!

Buiten trainen op een verlicht parcours

Sinds deze week is de verlichting operationeel! Bedankt voor alle inzet van de werkgroep! Elke dinsdagavond kan er tijdens de spinning buiten op het parcours gefietst worden. Dit is op eigenhoutje trainen en afhankelijk vande spinning groep. Zodra deze klaar zijn, zal het parcours worden afgesloten, hou hier dus rekening mee!

WhatsApp Image 2020-12-07 at 17.59.02.jpeg

Toeren op zondag

Aangezien de vossenjacht nog steeds niet door kan gaan zal er wel weer getoerd worden. Om deze winter toch door te komen, zullen de B en de C groep weer iedere zondag gaan toeren. Je kunt je opgeven op Strava (https://www.strava.com/clubs/HSK-TOER-TEAM). Daar staat ook de route. Het gemiddeld tempo zal niet te hoog liggen, en de starttijd zal om 09:30 uur. We starten in groepjes van 4. We laten een behoorlijke ruimte tussen de groepjes. Bij stoplichten sluiten we niet op elkaars groepje aan maar we proberen wel in 1 keer over te steken.

Er is een Facebook groep voor toerders (https://www.facebook.com/groups/885836158622422) aangemaakt om tochten in te zetten en foto’s te delen. Graag horen we ideeën voor tochten van jullie.

Er is inmiddels weer de mogelijkheid om je in te schrijven voor de Flandrien Ride 2021. De mensen die zich hadden ingeschreven voor 2020 kunnen zich weer inschrijven,wel individueel, dus even afstemmen welke groep je gaat. Nu er verlichting is, kan er ook op het parcours worden getraind in de avond. Het is ook dan zaak dat we in groepjes van 4 blijven rijden, bepaalde dagenzijn er jeugdleden, dan kunnen er geen senioren rijden, en omgekeerd. Graag bij animo voor trainingen op het parcours voor seniorenopgeven bij Ger (vcphsktrias@gmail.com), dan kunnen we een avond (of meer) plannen.

Jeugdtrainingen

Vanaf donderdag 19 december start voor de jeugd weer de doordeweekse jeugdtraining. Nu de verlichting van het parcours er is zal er voorlopig op donderdagavond om 18.30uur getraind gaan worden. Bij slecht weer zal er i.p.v. buiten op het parcours, binnen spinnen gehouden worden. Let op dat er nog steeds geen toeschouwers mogen zijn dus ouders moeten kinderen afzetten en later weer ophalen.

Basislidmaatschap verdwijnt

Op het najaarscongres van de KNWU is besloten om te stoppen met het basislidmaatschap. Omdat er steeds meer wedstrijden werden georganiseerd waarbij het mogelijk was om met eenbasislidmaatschap mee te doen werd de schadelast zo groot dat voortzetting van dit basislidmaatschap financieel niet verantwoord was. In plaats van het basislidmaatschap komt nu het "lidmaatschap KNWU".

Omdat de verzekering die onderdeel was van het basislidmaatschap beperkt is bij het nieuwe lidmaatschap tot alleen clubactiviteiten is de prijs daarvan gehalveerd naar € 7,-per jaar. Aan activiteiten buiten de HSK Trias waar je tot dit jaar aan mee kon doen met je basislidmaatschap kun je volgend jaar alleen meedoen als je ook een startlicentie neemt.

Dus voor toerders/wielrenners die alleen aan de clubactiviteiten van HSK Trias meedoen verandert er niets. Beter nog, wordt het alleen maar voordeliger. Wil je ook nog meedoen aan activiteiten buiten de vereniging zoals de Zomoco, miniwegwedstrijden, een FUN klasse wedstrijd of een strandrace dan zal je ook een startlicentie moeten aanschaffen. Voor alle informatie over de het lidmaatschap KNWU en de startlicentie kan je kijken op: https://www.knwu.nl/lid-worden

Omdat wij als vereniging zijn aangesloten bij de KNWU zullen bij alle leden actieve leden (zowel sportbeoefenaars, trainers en kaderleden met een licentie) het lidmaatschap KNWU in rekening worden gebracht. Ook leden die lid zijn bij een andere vereniging en via die vereniging ook lidmaatschap KNWU betalen wordt het lidmaatschap KNWU in rekening gebracht. Alle licenties dienen rechtstreeks bij de KNWU aangevraagd te worden. Een overzicht van alle prijzen zijn in de bijlage te vinden.

Geplande evenementen 2021

Onder voorbehoud van alle maatregelen heeft het bestuur wel het voornemen om een aantal wedstrijden te organiseren in 2021. Uiteraard heeft het bestuur een richting gekozen maar wegens de vacature bij het senioren sportaanbod is er geen uitbreiding in de activiteiten. Voor nu staan op planning, maar nog geen datum vastgesteld:

- 3x ZoMoCo
- 2 veldritten

Wijziging Fuel Your Club

Na de eerste twee maanden heeft Fuel Your Club een aanpassing gedaan in de manier van de kortingscode delen. Een probleem voor ons was dat we elke maand een bericht moesten sturenen hiermee een sponsor meer uitlichten dan een ander. Dit is opgelost doordat je vanaf nu jezelf kan aanmelden op de website en dan gaat alles vanzelf. Voor deze maand kan je nog via de link https://fuelyourclub.com/discount/NLTRIYV1X3BR de korting krijgen. Voor nu fijne dagen en een goede jaarwisseling gewenst en hopen dat 2021 een beter jaar zal worden.