Zaterdag 8 juni was de opening van de Mini Weg Wedstrijden op het parcours van HSK Trias.  Al vroeg in de ochtend was het terrasje voor de kantine goed gevuld.

 
 
Oud voorzitter Wim Strik mocht het eerste startschot lossen. In categorie 1 stonden 3 kinderen van HSK Trias aan de start. Kaspar wist zijn race goed in te delen en eindigde op de 5e plek. Ook Camiel en Sami waren blij met hun 10e en 11e plek. In categorie 2 stond Daan aan de start. Hij zat een hele tijd aan kop tot zijn schoenveter loskwam en het pedaal blokkeerde. Hij heeft de wedstrijd uitgereden maar was wel zijn goede positie kwijt.  
 
Georgie heeft in categorie 4 een mooie race laten zien. De hele race zat zij in de kopgroep en reed 2 ronden zelfs aan kop. Georgie eindigde uiteindelijk op de 8e plek. Goed gedaan, Georgie! En Tim (cat. 5) kwam in een spannende eindsprint op de 9e plek. En Coen in categorie 7 bleef in zijn eerste wedstrijd lekker in het peloton zitten.  In een spannende massasprint met fotofinish kwam hij op de 8e plek terecht.