Michel Kreder wint de Dorpenomloop Drenthe in de sprint van een kopgroep van 15 renners.
Michel Kreder heeft zaterdag in de Dorpenomloop van Drenthe met een knappe prestatie een slechte bui van ploegleider Piet Kuys kunnen voorkomen. Kreder won de koers door in de sprint veertien medevluchters te kloppen. Kuys zat in de ploegleiderswagen te balen van het feit dat Kreder in de kopgroep de enige vertegenwoordiger was uit zijn ploeg. "Gelukkig hadden we met Michel nog een snelle man voorin en hij heeft het razendknap afgemaakt. Zo kwam het toch nog goed voor ons", zei Kuys.

De kopgroep met Kreder ontstond na een kasseienstrook na 108 kilometer. Voor die hindernis en ook op de kasseien had de Raboploeg de koers prima gecontroleerd. Maar bij de grootste aanval van de dag ging het toch mis. Eerste reden twaalf man weg, met Kreder. Later voegden zich daar nog drie renners bij. "Bij die vijftien voorin zaten wel drie man van Piels en een van ons. Dat was dus niet goed", mopperde Kuys. "Gelukkig was het met Michel wel een snelle man, maar dan moet wel alles goed gaan."

Op vijftien kilometer van de finish hadden de vijftien een voorsprong van 1:10 op het peloton. Dat was voor Kuys het sein om zijn mannen in het peloton toch op kop te zetten. "We hadden daar nog Theo Bos en we wilden druk zetten op de koplopers. Kreder kon zodoende wat makkelijker in die groep blijven zitten." In de finale drong Kreder ook niet meer aan in de kopgroep. Aan de finish bleek de Raborenner dan ook de fitste en snelste van allemaal.

Bron: www.rabosport.nl