Als tegenhanger van het ‘testosteron’ in onze ploeg hebben we ook gezorgd voor een vrouwelijke touch; Lynda Tesink is samen met Edwin Pauli onze soigneur het komend seizoen.

Geboren: 01-04-1978, Den Haag
Woonplaats: Monster
Rol in de ploeg: verzorger
Triaslid sinds: augustus 2015
Opleidingen: HBO Sociaal Juridische Dienstverlening, Sportmassage en fitnesstrainer A

Lynda (38) is sinds augustus 2015 toerlid bij HSK Trias. Toen Marco Riemen afgelopen voorjaar aan Henny Vermaas vertelde dat hij een soigneur zocht voor een nieuw eliteteam, werd Lynda direct van het Trias-parcours geplukt. Met reden. Lynda brengt namelijk, naast haar enthousiasme voor de wielersport, een heleboel ervaring mee. “Ik heb een aantal jaren bij 't Sporthuysch in Den Haag gemasseerd en deed in 2013 mee met de Roparun als verzorger en fietser bij Team 214. Daarnaast had zij oktober vorig jaar tijdens het NCK Ploegentijdrit haar echte vuurdoop als verzorger van de ploeg die voor HSK Trias uitkwam.

Fietsen is voor Lynda de mooiste sport die er bestaat. “Mijn mooiste wielermoment is toen ik Niki Terpstra Parijs-Roubaix zag winnen. Verder kijk ik graag naar de voorjaarsklassiekers (vooral de Ronde van Vlaanderen) en Parijs-Roubaix, maar ook naar spektakel op de baan zoals keirin.”

Naast haar functie als Adviseur Werk bij het UWV Werkbedrijf, is Lynda zelf fanatiek toerder. “Ik train gemiddeld drie keer per week. In de zomer op het parcours van Trias en met de toergroep op de weg. In de winter zit ik twee keer per week op de spinningfiets en rijd ik de Trias Vossenjacht op zondag. Mijn grootste uitdaging het komend seizoen is dat ik, naast werk, gezin en soigneur zijn, zelf nog op de fiets stap.”

“Ik heb veel zin in mijn ‘job’ bij de ploeg. Ik hoop dat iedereen voor dat mooie gezamenlijke doel gaat – overwinningen behalen – en dat eerlijkheid, openheid en professionaliteit bij iedereen hoog in het vaandel staan.”