Familiebedrijf Kreder Kozijnen bestaat dit jaar 25 jaar. “We prijzen ons gelukkig dat we ondanks de recessie nog steeds kwaliteit mogen leveren”, aldus Eef Kreder.

Samen met zijn broer Frans begon Eef op 20 juli 1989 een bedrijf in aluminium en kunststof kozijnen in Zevenhuizen. Omdat hun oude werkgever op hield te bestaan, besloten ze om voor zichzelf te beginnen. Al snel maakten ook de twee jongste broers, Martin en Rene, deel uit van het bedrijf. Eerst werkzaam in loondienst, maar sinds 2001 – het jaar dat Kreder Kozijnen zich vestigde in Zoetermeer – zijn ook zij eigenaar en wordt de zaak gerund door alle vier de broers.

Eigenlijk wilde de familie in Zevenhuizen blijven, maar daar was namelijk geen ruimte om de bedrijfshuisvesting uit te breiden. Achteraf gezien zijn de Kreders blij dat ze naar Zoetermeer zijn gekomen. “We zitten nu in het hart van ons werkgebied, de driehoek Gouda – Rotterdam – Den Haag”, legt Eef uit. “Uiteindelijk zijn we gekomen waar we willen zijn: een bedrijf waar vakwerk hoog in het vaandel staat.” Dat hebben de broers niet alleen gedaan. Zo verzorgt Eefs vrouw Sylvia al vanaf het begin de administratie en is werknemer Cor van Logchem (64) al sinds 2 januari 1995 in dienst.

Eerlijke boterham

De broers hebben altijd een eerlijke boterham kunnen verdienen met het bedrijf. Ook tijdens de recessie. “Natuurlijk hebben we gemerkt dat mensen voorzichtig zijn geweest met het doen van grote uitgaven, maar op dit moment gunnen mensen zichzelf weer een mooi, nieuw kozijn”, zegt Eef. Het 25-jarig bestaan van het bedrijf wordt niet grootst gevierd. “We zijn niet zo van een hoop poeha, maar we wilden er wel aandacht aan besteden. Tegenwoordig is het niet meer zo vanzelfsprekend dat een bedrijf zo lang bestaat”

Kreder Kozijnen heeft een grote werkplaats waar de aluminium kozijnen worden gemaakt. Het kunststof wordt aangeleverd door een bedrijf waarmee al ruim twintig jaar een goede samenwerking is. Daarnaast is er een showroom die klanten na een telefonische afspraak kunnen bezoeken.

Meer informatie: www.kreder.nl.

Krder-kozijnen.jpg