Een verslag van Henri

Zooooow lekker ZOMOCO gereden vandaag bij De Spartaan. Mooi weer, wind, genoeg sterke deelnemers, dus laat de koers maar beginnen. Jammer dat er maar een uurtje wordt gereden, maar dan kan je ook wel tegelijk heel diep gaan en een uur alles uit de kast rijden!

Vanuit de start werd er al aangevallen. Kijk daar houd ik van. Niemand reageerde, dus heb om de benen te testen in één keer op een grote versnelling het gat naar Sjoerd Bult dichtgereden. Dit ging vrij makkelijk! Toen zat de vaart er gelijk lekker in en ben voorin attent blijven koersen. Hier en daar wat speldenprikjes uitgedeeld en toen zelf maar eens ten aanval getrokken. Ik was gelijk alleen weg en zag in de verte iemand naderen. Iets ingehouden en zag dat good old Piet Gruteke er aan kwam. Schitterend dat deze kerel nog zo had kan fietsen. Hij is met alle respect niet de jongste meer. We bleven met z'n tweetjes enkele ronden voorop, maar dit was zwaar met twee man.

We zagen toen dat er een groep van 7 man aankwam. We hadden iets ingehouden en waren met 9. Er werd lekker doorgereden en de voorsprong uitgebouwd. Op 7 ronden van het eind demarreerde er een Ahoy renner. Niemand deed wat. Hij had snel 200 meter. Dat kon ik niet toestaan en reed in 1 jump het gat dicht. Deze vluchter zat stuk en we werden bijgehaald. Op dat moment besloot ik nog een keer te gaan. Niemand kon mee en ben de laatste rondes solo naar de streep gereden. Dit deed wel heel erg zeer, maar het was gelukt en dus weer een overwinning. Ben er blij mee, goed voor de moraal!