De genomineerden van dé Sportsponsorprijs van Den Haag - de Gulden Ooievaar- zijn bekend. De Haagse sporters, sportverenigingen en organisatoren van sportevenementen hebben massaal van de gelegenheid gebruikt gemaakt om hun sportsponsor op te geven. De jury heeft uit de vele aanmeldingen acht genomineerden gekozen die kans maken op de Gulden Ooievaar. In de categorie ‘Sportsponsor Individueel’ zijn Mercedes-Benz Den Haag en Renault Nederland genomineerd. In de categorie ‘Sportsponsor Team’ zijn de Rabobank Den Haag en omgeving, Vrolijk Special Cleaning en Bakkerij Segaar genomineerd. En de nominaties van ‘Sportsponsor Evenement’ zijn de Witte Kruis Holding BV, Ernst & Young in Den Haag en RE/MAX Nederland. Wie op 27 augustus uit handen van Sander Dekker een Gulden Ooievaar in ontvangst mag nemen is voor een groot deel afhankelijk van het publiek. Stemmen kan via de website van de Gulden Ooievaar [url='www.guldenooievaar.nl']www.guldenooievaar.nl[/url].

Genomineerden Gulden Ooievaar
Zojuist zijn de genomineerden van de Sportsponsorprijs de Gulden Ooievaar bekend gemaakt. De Gulden Ooievaar omvat drie verschillende categorieën: Sportsponsor Individueel, Sportsponsor Team en Sportsponsor Evenement.

Rob van de Laar, voorzitter van de Gulden Ooievaar “De aanmeldingen waren dit jaar zeer divers. Dit geeft aan dat de Haagse sporters, sportverenigingen en organisatoren van sportevenementen massaal van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om hun sportsponsor in het zonnetje te zetten! Door de vele inzendingen stond de jury dit jaar dan ook voor de lastige taak om uiteindelijk acht genomineerden te kiezen”.

De genomineerden zijn:
Categorie Sportsponsor individueel
a.. Mercedes-Benz Den Haag voor de sponsoring van PGA golfer Xavier Ruiz Fonhoff;
b.. Renault Nederland voor de sponsoring van de Haagse zeiler Bastiaan Tentij.

Categorie Sportsponsor Team
· Rabobank Den Haag en omgeving voor sponsoring van hockeyclub HDM en de Sportbank
· Vrolijk Special Cleaning voor sponsoring van korfbalvereniging Eibernest/Vrolijk
· Bakkerij Segaar voor de jarenlange sponsoring van handbalvereniging HV Hellas Den Haag
Categorie Sportsponsor Evenement
· RE/MAX Nederland voor sponsoring van het fundraising golfevenement Zuiderpark Open
· Witte Kruis Holding BV voor sponsoring van diverse wielerevenementen
· Ernst & Young in Den Haag voor de jarenlange steun aan de Haagse City-Pier-City Loop

Stemmen
Tot 1 juli kan er gestemd worden op één van de genomineerde sportsponsors. Door een stem uit te brengen op de website van de Gulden Ooievaar – www.guldenooievaar.nl – maalt men op een all-in halfjaar abonnement bij Fitness First. Wie op 27 augustus uit handen van Sander Dekker een Gulden Ooievaar in ontvangst mag nemen is voor een groot deel afhankelijk van het publiek. De prijsuitreiking vindt plaats in het Hommerson Beachstadion.

De jury van de Gulden Ooievaar
De jury van de Gulden Ooievaar bestaat dit jaar uit prominente personen die al jaren direct betrokken zijn bij de Haagse Sport, de Haagse media en/of het Haagse zakenleven. Onder de juryleden bevinden zich: voorzitter van de Gulden Ooievaar Rob van de Laar (VVD raadslid), Anja Overhoff (directeur Den Haag Marketing), Herman Nanninga (RTV West), Arie Buis (gepensioneerd, voorheen werkzaam bij Ernst & Young), Rex von Winckelmann (Gemeente Den Haag, Verenigingsondersteuning), Jan Heemskerk (voormalig Wethouder Onderwijs), Rolf Sturing (Z-journaal), Sedat Bugdaci (Den Haag FM) en Pauline Aarts van De Posthoorn.
De Gulden Ooievaar; dé Sportsponsorprijs van Den Haag
De Gulden Ooievaar is dé Sportsponsorprijs van Den Haag en wordt dit jaar voor de 21e keer uitgereikt. De Gulden Ooievaar zet die ondersteuners van de sport in Den Haag één keer per jaar in het zonnetje. Niet alleen grote bedrijven die veel geld geven spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de Haagse sport. Ook de kleine ondernemer die een sportende buurtgenoot op weg helpt of het plaatselijke voetbalteam van uitrusting voorziet, zijn van groot belang.

Den Haag Marketing/Topsport
Den Haag Marketing/Topsport is dit jaar samen met Smith Communicatie en Marcella Mesker verantwoordelijk voor de uitvoering van de Gulden Ooievaar. Partners van de prijs zijn Den Haag FM/TV, ZJournaal, De Posthoorn en Fitness First. Den Haag Marketing is de overkoepelende marketing en promotie organisatie voor de stad Den Haag en haar beide badplaatsen Scheveningen en Kijkduin. Het Haags Uitburo, de VVV kantoren, het Convention bureau en Den Haag Topsport zijn onderdeel van Den Haag Marketing.

[b]HSK Trias'ers stemmen natuurlijk op onze sponsor Het witte Kruis.[/b]