In de regiocross in Delft hebben de fietsenmakers goede zaken gedaan. Van verschillende renners zijn de achterderailleurs gesneuveld. Meestal komt dit doordat kleine steentjes met de modder worden meegenomen naar de ketting. Daar waar het steentje in contact komt met de derailleurwieltjes blokkeert de ketting. Als er nog wel door wordt getrapt komt er zoveel kracht op het derailleur te staan dat het afbreekt. Het derailleurpad is in zo'n geval vaak ook verbogen en onbruikbaar geworden. Kortom: veel schade!

Dit overkwam ook twee van onze renners. Peter was de ongelukkige in de B categorie. Helaas had hij geen tweede fiets mee en er zat niks anders op dan af te stappen. Hij reed op dat moment op de 6e plaats.
Kees haalde ook de finish niet door een lekker band.

Ook het achterderailleur van Edwin gaf het op, in de cross van de A categorie. Al in de tweede ronde ging het mis. Nadat hij een halve ronde (het gebeurde ver van de post) had gelopen als een Keniaan, kon hij van fiets wisselen en verder rijden. Resultaat: van de 5e plaats afgezakt naar de plaats 13 en teruggekomen tot plaats 8.

Peter en Edwin staan deze week dus in de rij bij Sven Nys. Toch niet de minste!

Rob Holtkamp reed bij de MTB'ers. Gelukkig had hij geen pech en kon hij zonder problemen de race uitrijden.

Zondag reed Peter ook in Boxtel. Hij reed op de 14e plaats toen zijn ketting brak. Gelukkig had hij deze keer wel een tweede fiets mee, waardoor er gewisseld kon worden. Uiteindelijk werd Peter 22e.