P E R S B E R I C H T .
===============================================
INTERNATIONALE VERZAMEL/RUILBEURS VOOR WIELRENNEN EN VOETBALLEN.
ULVENHOUT 6 SEPTEMBER 2008.
==========================================================================

Organisatie: Sport en Media Producties Email: sportmedia@hetnet.nl
Archief Sporthistorie www.sportmediashop.nl
Bert Hulleman, Tel.: 0578 - 616585
Postbus 152, 8160 AD EPE. Fax.: 0578 - 612701
===========================================================================

Op zaterdag 6 september vindt vanaf half tien tot een uur in ULVENHOUT in Zaal De Pekhoeve, Dorpsstraat 94 een internationale ruilbeurs voor sportliteratuur en –memorabilia plaats.
Dit jaar zijn er al meer dan 100 nieuwe sportboeken -- waaronder vele wielersportboeken -- verschenen. En er zullen er nog vele bij komen. Een teken dat er behoefte bestaat aan sportliteratuur. Zeker na een sportzomer als deze met het Europees Kampioenschap Voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen.

Op deze verzamelbeurs treffen bezoekers niet alleen die nieuw uitgekomen boeken, maar juist ook de oude en antiquarische boeken. Ooit vergeten te kopen, zoek geraakt of uitgeleend en niet meer teruggekregen. Derhalve prooi voor collectioneurs die vanuit alle hoeken van Nederland komen. Maar niet alleen Nederlanders, ook Belgen en een Engelsman – standhouders als bezoekers – vinden hun weg naar deze beurs.
Overigens bestaat het aanbod niet alleen uit boeken. Tijdschriften, foto’s, plaatjes, muzieksingles, glazen, speldjes, handtekeningen, vaantjes, entreekaartjes, shirts, posters en allerhande andere sportmemorabilia worden door zo’n dertig verzamelaars op dit evenement aangeboden. Dubbel, niet passend in de collectie of wegens plaatsgebrek; in Ulvenhout treft u toch wel zo’n 800 verschillende boeken, enkele duizenden tijdschriften, plaatjes en foto’s aan.

Wie iets zoekt van Wim van Est, Peter Post, Jan Janssen, Jan Raas of Joop Zoetemelk heeft grote kans dat te vinden. Ook materiaal van andere sporten wordt meegebracht. Kortom wie iets zoekt over sporthistorie kan in Ulvenhout van half tien tot één uur zijn hart ophalen. De sfeer van nostalgische sportbeleving hangt als een waas over de beurs in de grote zaal van De Pekhoeve aan de Dorpsstraat 94 (Aan het begin van het dorp). Via de Autobanen uit Utrecht, Tilburg, Antwerpen en Rotterdam is de sportmanifestatie goed te bereiken. Met het openbaar vervoer per bus (lijn 132 stopt voor de deur) vanaf station Breda. Meer informatie op www.sportmediashop.nl via E-mail: sportmedia@hetnet.nl of Tel.: 0578 – 616585.