Kalender
Iedere zaterdag MTB training

Marvin van Spronsen

Geboren: 29-12-1989, Monster
Woonplaats: Monster
Specialiteit: criteriums
Racedagen in 2016: 28
Bijnaam: Tony Marvin

Op elfjarige leeftijd rijdt Marvin twee jaar op een mountainbike. Na jaren niets aan sport gedaan te hebben klimt hij in 2008 opnieuw op de fiets bij de Westlandse Trimmers. Daar heeft hij nooit spijt van gehad. 2008 is tevens zijn debuutjaar in de Ronde van Poeldijk, dan nog in de sportklasse. Hij rijdt de koers uit en ondanks het feit dat hij gruwelijk afziet, is hij vanaf dat moment echt besmet met het wielervirus.
Marvin is een Westlander in hart en nieren. Met zijn eigen “bedrijfje” (Simtex Holland, red.) zoals hij het zelf noemt, is hij werkzaam in de tuinbouw. Het is niet verbazingwekkend dat vooral de Westlandse criteriums voor Marvin heel speciaal blijven. “Het is prachtig om in je eigen regio wedstrijden te rijden, zeker als er veel bekenden langs het parcours staan!” In die zin is Marvin’s jongensdroom dit jaar al uitgekomen. Hij wint de Ronde van Monster voor eigen publiek in een zeer sterk deelnemersveld, nadat hij twee weken eerder de Ronde van Barendrecht aan zijn palmares toevoegt. Gelukkig neemt Marvin hier geen genoegen mee en smaakt deze overwinning naar meer. Hij is ervan overtuigd dat, als de klik binnen de ploeg goed is en de sfeer gezellig, er vanzelf meer goede prestaties zullen volgen.
Van Spronsen kijkt zelf het liefst naar Parijs-Roubaix. Als hij moet kiezen, dan is Fabian Cancellara toch wel een voorbeeld: “Ik heb veel bewondering voor de wijze waarop hij zijn sport beoefent en de manier waarop hij zich focust op bepaalde wedstrijden.”
Dit jaar rondt Marvin zijn opleiding tot Middelbaar Veiligheidskundige af. Wij hopen dat hij in de koers niet voor een veilige positie kiest en dat hij ook komend seizoen durft aan te vallen en de Westlandse criteriums kleur geeft.

(Klik op de foto voor een vergroting)