Kalender
Donderdag in september: crosstraining vanaf 19.00u
Kalender
Iedere zaterdag MTB training

Raymond Splinter

Geboren: 11-03-1990, Amsterdam
Woonplaats: Amsterdam
Specialiteit: wind, regen en kasseien (klassiekerrenner)
Racedagen in 2016: 15

Op tienjarige leeftijd rijdt Splinter een keer mee met een proeftraining van zijn jongere broer bij HRTC Hoorn. Het fietsen is hem niet helemaal onbekend, want voordat hij op de racefiets stapt, rijdt Splinter al op de mountainbike. Zijn eerste wedstrijd zal hij nooit meer vergeten. Een paar weken na de eerste proefles rijdt hij het clubkampioenschap van Hoorn in de stromende regen. “Een geweldige ervaring, ondanks het slechte weer.”
Splinter grossiert niet in overwinningen, maar droomt nog altijd van een solo aankomst in een zware waaierkoers of Vlaamse omloop. Zo'n beetje in de stijl van zijn favorieten Fabian Cancellara en Tom Boonen. Daar kijkt hij ook het liefst naar: de Ronde van Vlaanderen. Zelf rijdt hij graag de Ronde van Drenthe.
Naast het wielrennen en baanwielrennen werkt Splinter bij een salarisadministratiekantoor (SMART Services) in Amsterdam. Hij hoopt dat er in zijn nieuwe ploeg een gezamenlijke drang is tot presteren, zodat er een klimaat ontstaat waarbinnen iedereen boven zichzelf uit kan stijgen. “Ik zou graag nog een jaar als eliterenner het maximale uit mezelf willen halen. Ik wil kijken waar mijn grenzen liggen en hoop nog een paar mooie uitslagen te kunnen rijden met, wie weet, een mooie uitschieter.”

(Klik op de foto voor een vergroting)