Kalender
Donderdag in september: crosstraining vanaf 19.00u
Kalender
Iedere zaterdag MTB training

Pim de Beer

Geboren: 04-07-1987, Beek en Donk
Woonplaats: Den Haag
Specialiteit: halverwege het criteriumpeloton hangen (vroeger: heuvelparcoursen)
Racedagen in 2016: 15
Bijnaam: De Beer van Bakel, Plankje

De wieg van Pim de Beer (29) stond in het Brabantse land. Omdat schaatsen hem slecht ligt, kiest hij voor de fiets en debuteert op 11-jarige leeftijd in een criterium ergens in Brabant. Dat is niet zo’n succes; Pim wordt drie keer gedubbeld. Inmiddels woont deze mislukte schaatser, die naar eigen zeggen “niet explosief genoeg en een motorisch gestoorde op het ijs was”, in Den Haag. Volgend seizoen verruilt hij daarom het tricot van TWC Het Snelle Wiel uit Bladel, voor het Haagse ‘groen-geil’.
Overigens reed Pim ook drie jaar voor Cyclingteam Jo Piels en twee jaar voor het Babydump Cyclingteam, met een hoop top-10 plaatsen in klassiekers en etappekoersen als resultaat.
In de Ronde van Zuid-Holland (2014) deed hij het een stuk beter met een vijfde plek. Zelf is hij een echte liefhebber van de Ronde van Limburg (beste resultaat 5e plaats), vooral vanwege zijn specialiteit: “heuvelachtige beukparcoursen”. Op televisie kijkt hij het liefst naar de Giro d’Italia en naar zijn grote voorbeeld Mike Ross in Suits (een Amerikaanse televisieserie, red.). Op de fiets is zijn voorbeeld Wout Poels.
Pim werkt als onderzoeksmedewerker bij de Directie Inspectie Ontwikkelingssamenwerking en Beleidsevaluatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Daar houdt hij zich bezig met een beleidsdoorlichting van verbeterd waterbeheer. Een hele mond vol en dat is het ook. Pim is nog op zoek naar de ideale balans tussen werk en sport, zodat er in beide optimale resultaten behaald kunnen worden. Hij hoopt dat te kunnen doen in een team dat iets voor elkaar over heeft.
Zijn sportieve doel voor 2017 is weer de sprong naar de kopgroep te kunnen maken en een podiumplaats in een criterium.

(Klik op de foto voor een vergroting)