Kalender
Donderdag in september: crosstraining vanaf 19.00u
Kalender
Iedere zaterdag MTB training

Paul Helderman

Geboren: 26-10-1987, Monster
Woonplaats: Naaldwijk
Specialiteit: dol op criteriums, diesel
Racedagen in 2016: 25
Bijnaam: Paolo

Paul fietst al 19 jaar. Op tienjarige leeftijd stapt hij op de racefiets, omdat zijn broer begint met fietsen. Snel daarna is zijn enige doel het wiel van broerlief houden, zodat Paultje steeds rapper wordt.
Zijn wielerdebuut maakt hij ‘op’ Scheveningen in een Jeugdcategorie 3-wedstrijd. In de koers zit de klim naar de vuurtoren die, zeker voor jeugdrenners, in de buitencategorie valt. Helderman eindigt roemloos in de middenmoot, maar is direct verkocht en raakt verknocht aan de koers. Het jaar daarna rijdt hij zoveel mogelijk wedstrijden als hij kan. In Jeugdcategorie 4 wint hij de bronzen medaille op het Nederlands Kampioenschap.
Helderman kijkt het liefst naar de Ronde van Vlaanderen, bij voorkeur op Sporza. “Als ik zelf geen wedstrijd heb, kijk ik vanaf het moment dat de uitzending begint tot aan het laatste interview na de finish. De passie voor de fiets die de Belgen aan de dag leggen is ongekend!” Zelf rijdt hij het liefst in de Westlandse criteriums. Volgens Helderman de zwaarste criteriums van Nederland. “De overvolle premiepot zorgt steevast voor veel kleppers aan de start. Daarnaast kiezen de organisatoren doorgaans voor veel bochten en slecht geplaveid wegdek.” Zijn grote voorbeeld is Alejandro ‘El Imbatido’ Valverde. “Iedereen die de koers volgt weet waarom”, aldus Helderman.
Helderman is online marketeer bij BBB Cycling en wil vooral plezier hebben in het fietsen. Dat moet wat hem betreft gebeuren in een team waar veel gelachen wordt. Allemaal leuk en aardig, maar hij is niet van plan de concurrentie te sparen en zal zeker proberen deze flink pijn te doen. Als het lukt om weer met grotere regelmaat bloemen mee naar huis te nemen is zijn doel voor 2017 geslaagd.

(Klik op de foto voor een vergroting)