Kalender
Donderdag in september: crosstraining vanaf 19.00u
Kalender
Iedere zaterdag MTB training

Mitchell Huenders

Geboren: 12-07-1988, Amsterdam
Woonplaats: Maarn
Specialiteit: allrounder
Racedagen in 2016: 35
Bijnamen: Cippo, Kaasstengel (verzonnen door Niels Albert)

Mitchell (28) woont tegenwoordig op de Utrechtse Heuvelrug in het dorpje Maarn en heeft reeds een indrukwekkende wielercarrière achter de rug. “Ik weet niet beter, want mijn hele familie fietste.” In 1995 maakt Mitchell op 7-jarige leeftijd zijn koersdebuut in de jeugdcategorie 1. Hij wint de wedstrijd en de kleine Mitch is verkocht.
Huenders vindt het moeilijk om zijn beste prestatie te noemen. De lange lijst van uitslagen, waaronder ook een aantal tweede en derde plaatsen op NK’s, bevat een aantal resultaten en ervaringen waarvan hij zegt er heel trots op te zijn: winnaar Wereldbeker cyclocross (Igorr, 2006), de vierde plek in het eindeklassement van de Superprestige veldrijden (2009), zijn deelname aan de WK veldrijden voor profs in Koksijde (2012), de tiende plek in de profzesdaagse van Amsterdam (2014), winst in de clubcompetitie (2014) en winnaar van de Afwachtingswedstrijd Scheldeprijs (2014).
Zelf kijkt Huenders ook graag naar de wedstrijden in het veld en het vroege voorjaar. De Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de cyclocross van Koksijde en Loenhout zijn zijn favorieten.
In de zeven jaar dat Huenders zich (semi-)professioneel met het fietsen heeft bezig gehouden - hij reed onder meer bij BKCP, Löwik Meubelen, AA Drink Cycling Team, Cyclingteam Jo Piels en Parkhotel Valkenburg Continental Cycling Team [red.] - heeft hij veel meegemaakt en zijn jongensdroom voor een aantal jaar kunnen leven.
Het aankomende seizoen wil hij vooral plezier beleven aan het fietsen en genieten van de wedstrijden die hij rijdt. “Belangrijke voorwaarde voor een goede sfeer in het team is dat iedereen elkaar de waarheid kan zeggen, hoe fel het ook is. Zodra je die mentaliteit hebt binnen een ploeg, ben je echt klaar om samen te presteren”. Op de vraag wie zijn grote voorbeeld is noemt hij eerst Dennis Smit, die volgend jaar ook bij de ploeg rijdt, om vervolgens (hard) lachend te zeggen dat hij meerdere helden heeft: “…vooral Danny Stam, Adrie van der Poel en Frank Vandenbroecke.”
Naast het wielrennen gaat Huenders graag uit eten met vrienden, leest hij veel en werkt hij als accountmanager bij UPS. In 2017 hoopt hij weer, net als in 2015, tot de top tien eliterenners (zonder contract) van Nederland te behoren.

(Klik op de foto voor een vergroting)