Kalender
Donderdag in september: crosstraining vanaf 19.00u
Kalender
Iedere zaterdag MTB training

Dennis Smit

Geboren: 18-02-1981, Amsterdam
Woonplaats: Zwanenburg
Specialiteit: aankomen in kleine groep
Racedagen in 2016: 35-40

Dennis rijdt al 18 jaar bij de elite en komt over van de elite- en beloftenploeg van Wielervereniging Noord-Holland. Hij begint pas op 16-jarige leeftijd met de wedstrijdsport. In zijn jeugd traint hij in de zomervakanties vaak samen met zijn neven. Zij rijden wielerwedstrijden en winnen regelmatig. Dat lijkt hem ook wel wat. Zijn koersdebuut maakt hij bij de Nieuwelingen tijdens de Grote Prijs FEBO in 1997. Een spannende ervaring, waarbij hij 8e wordt.
Zijn jongensdroom was het rijden van de Tour de France. Dat station is hij inmiddels gepasseerd, maar op zijn niveau laat hij zich nog regelmatig voor in de wedstrijd zien. Naast zijn neefjes is zijn vader toch wel zijn grootste inspirator. Vader Theo Smit won twee sprintetappes in de Tour de France van 1975 en twee etappes in de Ronde van Spanje een jaar later [red.].
Dennis heeft een voorkeur voor klassiekers en criteriums. De Parel van de Veluwe en de Ronde van Papendrecht zijn favoriet. Niet geheel verrassend, want Dennis staat tweemaal op het erepodium van De Parel (eerste plaats in 2004 en 2011) en viermaal in Papendrecht (eerste plaats in 2010, 2012 en 2013 en tweede plek in 2011). In 2007 wint hij de Ster van Zwolle.
Net als veel andere renners en wielerliefhebbers kijkt hij het liefst naar Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen. Maar eigenlijk staat de tv in huize Smit altijd aan als er wielrennen wordt uitgezonden.
Voor Dennis is de sfeer in het team een van de belangrijkste voorwaarden: “Als je iets voor een ander over hebt en er is een goede teamspirit, kun je als team mooie prestaties neerzetten.”
Omdat Dennis in 2011 Nederlands Kampioen bij de Elite zonder contract is geworden, krijgt hij komend seizoen ook aan ons tenue een rood-wit-blauw-mouwtje. Zijn belangrijkste doel voor 2017 is “plezier hebben in het fietsen.”

(Klik op de foto voor een vergroting)