Kalender
Donderdag in september: crosstraining vanaf 19.00u
Kalender
Iedere zaterdag MTB training

Marco Riemen

Geboren: 23-10-1969, Den Haag
Woonplaats: Gouda
Rol in de ploeg: teammanager en ploegleider
Triaslid sinds: 1979
Opleidingen: LTS, opleiding als huisschilder

Teammanager en ploegleider Marco Riemen (47) was zelf ooit een fanatiek wielrenner. In 1979 wordt de tienjarige in Den Haag geboren Riemen lid van SR&TC de Kampioen, de vereniging die in 1987 fuseert met Sparta en Hollandia tot wat nu HSK Trias is. In de jaren dat hij actief wielrenner is, stapt hij twee keer over naar een andere vereniging; de Casbaploeg en het TS Cyclingteam. In 2010 rijdt Riemen zijn laatste koers bij de amateurs in de Ronde van Gouda, die hij ook wint. Na 33 jaar onafgebroken wedstrijden te hebben gereden, van de Jeugd tot de Elite en uiteindelijk bij de Amateurs moet Riemen vanwege gezondheidsproblemen stoppen met de wedstrijdsport.
Na de Tom Schouten Classic begin 2016 spreekt Hans de Jong Riemen aan dat het zo jammer is dat er een echte Haagse eliteploeg in de Ronde van Zuid-Holland mist. De Jong vraagt Riemen of hij het ziet zitten om samen met Ron Mol een eliteteam op poten te zetten. Een maand later zit het drietal in de Old Jazz en staat het plan van aanpak reeds na een uur op de achterkant van een bierviltje. “Toen stond ik plots voor de grote uitdaging om vijftien renners bij elkaar te zoeken”, aldus Riemen. “Ik heb zeker met dertig jongens gesproken en het is me gelukt om uiteindelijk veertien renners te krijgen om volgend jaar de weg op te gaan. Ik ben er trots op dat ik in 2017 met deze renners mag werken.”
Riemen werkt 28 jaar bij het Ministerie van Defensie in het facilitair bedrijf, maar draait al 38 jaar mee in de wielersport. Hoewel het wielrennen een groot deel van zijn leven uitmaakt, heeft hij zelf het afgelopen jaar maar een paar keer op de fiets gezeten. Riemen weet hoe het wereldje in elkaar steekt. “Als ploegleider wil ik er nu alles uit halen en bovenal wil ik er een hechte groep van maken die voor elkaar door het vuur gaat. De jongens weten hoe ik er in zit: als we verliezen doen we dat met z’n allen en als we winnen ook.” Dat samenspel en voor elkaar door het vuur gaan is voor Riemen ook een van de belangrijkste kenmerken van een goed team, naast het plezier en de inzet van iedereen. Op de vraag welke uitdagingen Riemen het komende seizoen ziet, antwoordt hij stellig: “In de eerste bijeenkomst heb ik gezegd dat de ploeg in het eerste jaar vooral bekendheid moet krijgen in het peloton. En alles wat we daarnaast meepikken in 2017 is meegenomen.”

(Klik op de foto voor een vergroting)